Porijeklo i neiskorištene kategorije turista

- 2018-12-21-

Lonely Planet je jedan od najvažnijih referentnih alata za milione putnika širom svijeta. U ranim danima ranog rasta LP-a, ime Lonely Planet postalo je mjera tačnosti i pouzdanosti putnih informacija. Standard. Kada kažete nekoliko stvari, možete prepoznati njegovu popularnost: 1996. godine, The New York Times je nazvao Tonyja jednim od „pionira“ koji su promijenili način na koji svijet putuje, „liderom ruksaka i avanturističkih putnika širom svijeta“. Kada je Bill Gates posjetio Australiju, želio je da upozna samo dvije osobe: premijera i Tonyja Wheelera; Britansko udruženje putopisaca 2002. dodijelilo je Wheelerovu nagradu za životno djelo. Ako volite da putujete, sigurno znate nešto o Lonely Planetu, ali malo poznate priče iza rođenja LP-a, samo samog osnivača, su najdirljivije. Još jedan vrhunac večeri bio je da će gospodin Wheeler na licu mjesta objaviti novu knjigu Lonely Planet, skrojenu za MINI COUNTRYMAN, i ograničeno izdanje.

Razvoj bekpekera postepeno je formirao jedinstven kulturni stil. Baš kao i kauboji u zapadnim Sjedinjenim Državama, bekpekeri imaju svoje preferencije, imaju svoju ličnost i svoj stil. U društvu postoje i mnoge industrije vezane za bekpekere. Neki nasljeđuju duh bekpekera, a neki nastavljaju kulturu. Na primjer, u decembru 2011. Yalanshi je uzeo bekpekere kao temu i upio avanturistički duh bekpekera koji su se usudili da izazovu. Objavljeni su prenosivi ruksaci serije backpacker.


S istim duhom eko-putovanja i različitim načinima putovanja, postojat će ruksaci s različitim preferencijama, svrhama i performansama. Provjerite ispod da vidite koji ste bekpeker.

Leisure backpacker

Volim da provedem neko vrijeme na nekom mjestu, čak i malo selo će ostati duže od pola mjeseca, a vrlo malo ljudi žuri na putovanju. Ovi bekpekeri su obično opušteni, niko ne žuri da vidi znamenitosti, i niko nije na putu svaki dan. Putovanje shvataju kao normalan život i opuštaju se.

Roaming backpacker

Ovo je bekpeker koji nema nikakvu svrhu i ne planira da ograničava vreme. "Gdje ideš?" "Koji auto?" "Šta ćeš svirati?" Na ova pitanja nema odgovora u ovim ruksacima. Filozofija putovanja kojoj se dive je: kao vjetar, gdje je struga.

Ekonomski backpacker

Ovaj tip ruksaka ima relativno mali radijus putovanja. Mnogi bekpekeri putuju u okviru određene rute ili koja je ruta s popustom. Uostalom, putni troškovi čine veliki dio putovanja. Ovaj tip bekpekera je ponosan što troši najmanje novca na putovanje, štedi na putovanju, sam kuva, bira jeftin prevoz, živi u omladinskom hostelu, ali nema hranu i odseda u malom hotelu sa dobrim odnosom cene i kvaliteta. Iskustvo.

Companion backpacker

Voljeti putovati s prijateljima je karakteristika kineskih bekpekera. Ova vrsta ruksaka uvijek osjeća da je hodanje sam vrlo opasno. Volim da putujem sa prijateljima. Ako moji prijatelji nemaju vremena, ja ću biti povezan na internet.

Solitary backpacker

Mladi kineski bekpekeri i stranci u osnovi su ovog tipa. Oni se upoznaju tokom putovanja i sastaju se. Nakon nekoliko dana i dalje su sami. Ne žele da idu zajedno, jer će pratilac izazvati mnoge aspekte koordinacije. . Hodati sam, iako sam, slobodnije je i čistije.

Raiders backpacker

Ovo je veoma interesantan fenomen. Neki bekpekeri vole da štampaju hrpu „Raiders” putovanja da bi pratili put koji su prošli prethodnici. "Raiders" se odnosi na bekpekere koji pišu svoja putovanja i lokalne informacije o putovanju na različite forume za dijeljenje. "Raiders" imaju snažno lično mišljenje. Osim ako nemate potpuno iste preferencije kao i autori, nema potrebe da kopirate tuđa duga putovanja. Nijedna nezgoda tokom putovanja nije dosadno putovanje, naravno, informacije o putovanju se mogu dijeliti.

Theme backpacker

U poređenju sa "Raiders" putovanjem, ovo putovanje bekpekera ima jaku ličnost. Putovanja na temu fotografije postaju sve prisutnija u Kini.

Oprema ruksaka

"Oprema" se odnosi na proizvode na otvorenom. Mnogi juniorski bekpekeri uvek pitaju kakvu "opremu" kupiti, u stvari, dovoljno je pripremiti dobar ruksak. Kada nema profesionalnih aktivnosti poput planinarenja i penjanja, zahtjevi za vanjske odjevne predmete su nula. Osim ako se radi o profesionalnom fotografu, mašina za kartice može biti zadovoljna tokom putovanja, inače je rezultat snimanja SLR-om umoran. Međutim, ako postoji samostalna vožnja, planinarenje, hodanje po pustinji itd., odgovarajuća profesionalna oprema je obavezna.