Vanjski ruksak art

- 2021-11-24-

teški predmet koji leži na leđima
– Teg se stavlja na leđa, tako da težina utega čvrsto stoji na struku tokom hodanja, tako da struk bude ravan. Međutim, predmete s tvrdim ivicama treba držati podalje od stražnje strane kako biste izbjegli nelagodu.
Lagane donje jakne, vreće za spavanje i druga mjesta udaljena od leđa također su mjesta za podizanje centra gravitacije. Kada vreće za spavanje mogu igrati ulogu u amortizaciji i zaštiti.
Nosite često, nosite manje
Javni projekti koji se koriste na cesti postavljeni su na vrh radi lakšeg pronalaženja. Stavite predmete koji se neće koristiti dok ne stignete u kamp.
Obične stvari poput ulične hrane i rezervne odjeće stavljaju se na vrh ranca.
U donji dio vreće mogu se smjestiti šatori, oprema za kuhanje, vreće za spavanje i ostali predmeti koji se ne koriste u kampu.
Pravilno pakovanje osigurava se pamćenjem principa "prioriteta", prema kojem velike i male uređaje trebate postaviti u različite prostore.
Lokacija uređaja
Svrha postavljanja različitih uređaja na različita mjesta je održavanje ravnoteže tokom hodanja i laka za nošenje.
Donji dio ranca - donji dio ranca je pogodan za veliku opremu i predmete koji nisu potrebni prije kampiranja, kao što su vreće za spavanje, donje jakne i tako dalje. Kada spustite ranac, mekani jastuk također pruža jastuk.
Postavljanje u jezgro
Središnji dio ranca idealan je za nošenje velikog broja gotovo nepoželjnih stvari u pokretu. Kao što su hrana za kampovanje, lonci i štednjaci, računski stupovi itd. Ipak, obratite pažnju na balans lijeve i desne strane ranca.
Najviša pozicija
Gornji dio je pogodan za osnovne stvari koje se koriste na putu. Na primjer: hrana za put, kabanice, itd. Gornji dio unutrašnjih i vanjskih računa također može biti djelimično vodootporan.
Lokacija džepa za dodatnu opremu
Možete staviti osnovne i hitne predmete u džep za dodatnu opremu. Kuhalo se nalazi u bočnom džepu, a najčešća elektronika je u džepu. Džep za pribor ne samo da sprečava gubitak stvari, već i olakšava pretragu.
Stavite stvari lagane i teške, kada spakujete svoja leđa s prostorom, ako nije dovoljno. Možete razmisliti o vješanju predmeta, ali ne mogu se objesiti svi predmeti.
Dodatak ili ne
Ako nije potrebno, pokušajte ne. Prilikom prelaska kroz gustu šumu, viseća roba se lako okači, zbog čega je težina nosača neuravnotežena i lako uzrokuje struganje robe.
Viseći predmeti se distribuiraju prema dizajnu ranca. Na stražnjoj, bočnoj i donjoj strani ranca postoje tačke za vješanje. Tačke za podizanje na poleđini obično se koriste na vanjskoj strani tuče i stubova za penjanje. Stranice i dno se mogu koristiti za vješanje jastučića od pjene.
Nakon tačke vješanja - tuča, štap za penjanje može koristiti stražnju točku vješanja.
Tačke ovjesa sa strane i dna - tačke vješanja sa strane i dna mogu se koristiti za vješanje jastučića od pjene.
Prema "prioritetnom i prioritetnom" pakovanju, oprema je postavljena u različitim prostorima i propisno okačena van. Kada završite, ranac je u redu.
Međutim, ako želite stvari čvrsto spakovati, maksimalno iskoristiti prostor u ruksaku, ne šetati okolo, možete naučiti nekoliko savjeta kako se spakovati.
Opremite vlastite vještine skladištenja
Jednostavno rečeno, princip skladištenja je da se minimizira veličina i da se u potpunosti iskoristi prostor ranca.
Kako čuvati vreću za spavanje - presavijte vreću za spavanje 2 - 3 puta i polako pritisnite zrak. Zatim okrenite vrećicu i počnite je puniti odozdo (drugog kraja stopala) u vrećicu.
Prilikom motanja, istisnite vrećicu u vreću za pohranu ili vodootpornu kompresijsku vreću.
Način na koji je šator pohranjen, način na koji se šator čuva, ako sve stavite u torbu, lako je zauzeti prostor i faktor kompresije će se smanjiti. Šator je najbolji za pohranu i rastavljanje: unutrašnji i vanjski računi su presavijeni u torbi i lako se komprimiraju. Umetnite ekser i polugu okomito u vrećicu, koristeći slobodan prostor vrećice.
Unutrašnji i vanjski računi mogu se djelomično hidroizolirati do vrha. Vertikalno umetanje stuba i eksera ne samo da osigurava puno korištenje prostora, već i olakšava racionalnu raspodjelu centra gravitacije.
Skladištenje opreme za kuhanje zauzima puno prostora, stoga u potpunosti iskoristite njihov unutrašnji prostor. Postavite plamenik u lonac i zaštitite plamenik mekim materijalom kao što je papirnati ubrus. Ako prostor dopušta, stavite pribor za jelo i sitni materijal u lonac. Ako je cilindar odgovarajuće veličine, može se staviti i u lonac.
Ako želite da ga koristite što je više moguće, jastuk za spavanje će primiti metodu.